Следвайте Гласове в ТелеграмСлед като стана ясно, че от УЕФА са

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСлед като стана ясно, че от УЕФА са
Коментари Харесай

От Унгария към БФС: Не можете да организирате дори семейна почивка

Следвайте " Гласове " в Телеграм

След като стана ясно, че от УЕФА са уведомили унгарската федерация, че по искане на Българския футболен съюз мачът от квалификациите за европейското състезание в четвъртък ще се организира при закрити порти в София от маджарската централа пуснаха следното изказване:

" Поведението на Българския футболен съюз е невиждано, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате даже фамилна отмора по подобен метод, камо ли интернационален футболен мач със съществени залози, включващ доста хора и интересуващ милиони.

Българската асоциация сложи в невъзможна обстановка както УЕФА, по този начин и унгарската асоциация. "

Реакцията на Унгария идва след невижданото решение на община Пловдив да наруши предварителното съглашение за потребление на стадион „ Христо Ботев “ и да даде отвод на националния тим на България да организира идващия си мач от европейските квалификации на оборудването. 

В последна сметка през днешния ден УЕФА разпореди дуелът сред България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „ Васил Левски “ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата, оповестяват от Българския футболен съюз.

Решението на европейската централа е основано на настоящо мнение на Столична дирекция на вътрешните работи, която се ангажира с опазването на публичния ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на Столична дирекция на вътрешните работи е въз основа на смяна на събитията – решението на УЕФА за недопускане на аудитория на стадиона.

Предвид гаранциите за застраховане на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се организира на Националния стадион „ Васил Левски “, показват още от БФС.

С това се поставя завършек на сагата с това къде ще се играе мачът, като до последно нощес Кърджали бе предложил домакинство. 

Източници: " 24 часа ", clubz.bg

 

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР